Yvonne

Ref : 4537831

Ixelles - 130m² - 2 slaapkamers

550.000€

Exclusiviteit – Elsene, op een boogscheut van de Ter Kamerenabdij en het Rondpunt de l’Etoile, waar de Brusselse Wereldtentoonstelling van 1910 en Art deco samenkwamen om deel te nemen aan de ontwikkeling van deze chique wijk. Het appartement maakt deel uit van een monumentaal complex, het Ter Kamerenpaleis, bestaande uit vijf appartementsgebouwen in Art Deco-stijl, gecreëerd door de Belgische Vastgoed Maatschappij en haar architect Camille Damman tussen 1924 en 1930.

De bouw van appartementsgebouwen onderging een belangrijke ontwikkeling in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog. Zo maakte een op 8 juli 1924 afgekondigde wet het principe van mede-eigendom legaal. De welgestelde klassen van de Brusselse samenleving grepen dit principe aan om grote appartementen te verwerven in plaats van particuliere huizen. Deze appartementen omvatten op één niveau alle voorzieningen die in herenhuizen te vinden zijn: ingerichte keukens, badkamers, centrale verwarming, enz.

Het appartement met een oppervlakte van 130m2 werd gebouwd in 1930 met een terras aan de voorzijde. Veel elementen zoals parket, gevormde plafonds, koperen handgrepen zijn origineel en in zeer goede staat.
Vanuit de inkomhal bereikt men aan de linkerkant de woon-eetkamer met open haard uit die tijd en het terras van 10m2. Aan de rechterkant de keuken met bijkeuken en wasruimte met uitzicht op het binneneiland en zijn opmerkelijke ensemble. De ramen zijn nieuw. Een tweede toegangsdeur met trappenhuis en servicelift geeft toegang tot de kelders en garages.

Nog links van de inkomhal, toegang tot een eerste slaapkamer momenteel in gebruik als eetkamer. Een glazen deur geeft toegang tot de nachthal, het separaat toilet en de badkamer. Vanuit de gang kijkt de slaapkamer van 21 m2 uit op de achterzijde van het gebouw. De vloer is parket, het nieuwe raam met dubbele beglazing.
Een meidenkamer van +/- 12m2 gelegen op de 8e verdieping en een kelder worden samen met het appartement verkocht. Een garage maakt de set compleet en kan als aanvulling worden aangeschaft.

Informatie en bezoeken aan Stéphane Schweitzer op 0475/949 980 – stephane@stephaneschweitzer.be
Informatie gegeven voor informatieve doeleinden en niet contractueel.

Belangrijke informatie

Beschikbaarheid : verkocht
Staat : goede staat
Gevels : 2
Aantal verdiepingen : 8
Oppervlakte : 130m²
Aantal badkamers : 1
Aantal toiletten : 1
Oppervlakte keuken : 22m²
Aantal kamers : 2
Oppervlakte slaapkamer 1 : 16m²
Oppervlakte slaapkamer 2 : 25m²
Binnenstaanplaatsen : ja
Buitenstaanplaatsen : ja
Terras : ja
Primair energieverbruik : 264kWh/m²
Energieklasse : E
CO₂ Uitstoot : 52kg CO₂/m²

Wilt u deze woning bezoeken? Meer informatie nodig?


NL