Sander

Ref : 6129504

Ixelles - 350m² - 4 slaapkamers

1.650.000€

Dit huis van Horta, op een steenworp afstand van Chatelain, is een klein meesterwerk in Art Nouveau. 
Gebouwd in 1903 door architect Victor Horta voor zijn vriend, kunstcriticus en verzamelaar Sander Pierron, behoort het tot de meest klassieke periode van Horta’s carrière. Met beperkte middelen slaagde hij erin het gebouw elegantie en kwaliteit te geven door de vormen en de materiaalkeuze te vereenvoudigen.  In de woorden van de kunstcriticus biedt het “een indruk van verrassende en intieme luxe”, die de huidige eigenaar perfect heeft weten te behouden. Het werd bewoond door slechts drie opeenvolgende eigenaars met een passie voor kunst en cultuur en verkeert in een uitzonderlijke staat van bewaring. 
Met een vloeroppervlak van ongeveer 350 m², 4 slaapkamers, 3 badkamers, een terras en een tuin van 70 m² op het zuiden, is het huis verdeeld over 5 verdiepingen en bestaat het uit een keuken en een aparte eetkamer op de tussenverdieping. Op de eerste verdieping bevinden zich twee salons, waarvan er een bijzonder licht is, verlicht door grote ramen met transparant, afgeschuind glas die direct toegang geven tot het terras en de tuin op het zuiden. 
De hoofdslaapkamer bevindt zich op de eerste verdieping. Op de tweede verdieping is het voormalige atelier van Sander Pierron, verlicht door een grote erker, omgetoverd tot een suite, badkamer en kleedkamer. De derde verdieping heeft twee gastenslaapkamers met aangrenzende badkamers. De verwarming is op gas.

Voor het eerst in zijn carrière gebruikte Victor Horta polychromie om de rode en witte bakstenen gevel te verlevendigen. Het luxueuzere aspect wordt geleverd door de plinten, evenals de deurkozijnen, de wangen die de balustrade omsluiten en de arduinen balkonbeugels. De brievenbus en deurklink zijn van brons. Binnen is er een overvloed aan gekleurde glas-in-loodramen, marmeren mozaïekvloeren, een mahoniehouten trap met een vergulde metalen leuning, eikenhouten vloeren, sierlijke deurklinken en een rijkdom aan origineel pitchpain meubilair in perfecte staat. Het huis werd in 1998 op de monumentenlijst geplaatst voor de gevels, het dak en bepaalde delen van het interieur, waaronder de inrichting. Bel 0475/94 99 80 of stuur een e-mail naar stephane@stephaneschweitzer.be voor meer informatie of om een bezichtiging te regelen.

Belangrijke informatie

Beschikbaarheid : te koop
Staat : uitstekend
Gevels : 2
Aantal verdiepingen : 52
Oppervlakte : 350m²
Aantal badkamers : 2
Aantal toiletten : 2
Keuken : ja
Type keuken : volledig geïnstalleerd
Aantal kamers : 4
Verwarming : gas
Binnenstaanplaatsen : ja
Terras : ja
Tuin : ja
Primair energieverbruik : 316kWh/m²
Energieklasse : F
CO₂ Uitstoot : 63kg CO₂/m²

Wilt u deze woning bezoeken? Meer informatie nodig?


NL